İSTANBUL / GÜNGÖREN - Şehitler İlkokulu

Okulumuz yeni eğitim dönemine hazır.

Ödül alan öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ederiz.

Okulumuzda afet farkındalık eğitimi kapsamında tatbikatımızı gerçekleştirdik.

May

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de "gençlik" kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O'nun şu sözü çok anlamlıdır:

"Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir."

Atatürk'ün şu sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır:"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir" demiştir. Atatürk'ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk'ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı evlerimizden de olsa kırmızı-beyaz kıyafetlerimizi giyinip, Türk bayraklarımızı asıp "tek yürek" olarak coşkuyla kutladık.

Nis

"Onları anlayın, çok sevin, içtenlikle kucaklayın. Onlara karşı basit ama net olun."

Nis

Bizler de "YAYA ÖNCELİĞİMİZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!" dedik.

Mrt

"İstiklal Marşımızı Güzel Okuma" yarışmamızı gerçekleştirtik. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

"ZİLLER HAYAT KURTARMAK İÇİN ÇALIYOR"

Mrt

2011 yılında tüm dünyada Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek ve mevcut çalışma imkanları ile iş sahalarını artırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler 21 Mart'ı Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir.

Down Sendromu genetik bir farklılıktır. Sıradan bir insan vücudunda  46 kromozom bulunurken, down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. Kromozomları olması nedeni ile 47 olmaktadır. Bu nedenden dolayı her yıl 3. Ayın 21. Günü farkındalık günü olarak kabul edilmiştir. Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, bireyin hayatı boyunca devam eden bir  farklılıktır. Erken ve sürekli eğitim ile beraber  down sendromlu bireyler arkadaş edinebilir, okula gidebilir, iş edinebilir, hayatları ve gelecekleri için karar verebilirler.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü'nde okulumuzda keyifli etkinlikler gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİMİZİ okulumuzda coşkuyla kutladık. Etkinliklerimizde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"Her Ev Bir Okuldur, İstiklal Marşı Okunur." diyerek öğrencilerimiz her pazartesi ve cuma evlerinden aynı anda İstiklal Marşımızı okuyorlar. Duyarlılıklarından dolayı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü" okulumuzda coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Özel gereksinimli öğrencilerimizin servis araçlarının denetimlerini gerçekleştirdik.

#GüngörendeOkulumTemiz